Wie is Alie van de Taboebalie

Alie van de Taboebalie

Alie van de Taboebalie

alter ego van Anita Mulder

Alie is de taboeb(esp)reker, de vrouw die de dingen hardop benoemt. Die met luchtigheid de taboes aan de kaak stelt.

TABOES?
Ja want we hebben er nog wel wat, luister maar eens om je heen wat er dagelijks nog aan taboes voorbij komen.
Taboes die mensen ongelukkig maken, taboes die onbegrip en ver-oordeling veroorzaken.
Die schaamte en angst in de hand werken en jee eenzaamheid ook nog. Alie wil daar wat aan doen.  Want ook al denken we dat we geen taboes hebben...we hebben ze echt allemaal wel ergens op, vaak onbewust. En ja Alie heeft ze ook hoor.


Natuurlijk wil niemand die taboes hebben want dat is helemaal niet leuk.
Maar om je direct een pleister te geven op de wonde.... sommige taboes zijn ook goed, ze zijn zelfs noodzakelijk.
Het geeft ook aan hoe wij met elkaar omgaan in de maatschappij. We vinden soms dingen zo normaal dat we denken dat ze voor de hele wereld gelden, maar is dat ook zo?

taboes bespreken

Anita Mulder

Waarom Alie van de Taboebalie?
Luchtigheid en een grote drang naar taboes bespreekbaar maken waren de reden waarom ik Alie van de Taboebalie in het leven heb geroepen. Ik wil een bijdrage leveren aan de vrijheid om te kunnen zeggen en doen wie je bent vanuit je hart en niet vanuit de opgelegde regels. Zodat je kunt leven en sterven met een verlicht hart.

Wat doe ik met Alie?

Ik kom met mijn mooie verrijdbare balie naar events, symposia en festivals. Ik word gevraagd voor events waar het over een bepaald thema gaat. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan onderwerpen als o.a seksualiteit, ziekten, de dood.
Want er is nog veel werk aan de winkel om over   onderwerpen vrijuit te kunnen praten, zonder veroordeling, schaamte en angst.
En daar wil ik wat aan doen, door de dingen te benoemen die moeilijk gezegd worden. Open, eerlijk en gericht op het thema van het event of symposia. Thema's die te maken hebben met leven en dood. Ik praat over de dingen die mensen raken, die mensen binnenhouden uit angst of schaamte. 

Ik had laatst een interview voor een bekend magazine en de vraag was: "waarom worden mensen blij van jou?"
Mijn antwoord was simpel, men wordt blij van mij omdat ik gewoon de dingen bij de naam noem.
En daar word ik dan weer blij van. De herkenning, de opluchting en het erkend worden; dat is wat ik van de mensen terug zie en hoor.

Alie van de Taboebalie op jouw event of festival?

Organiseer je een event of festival en wil je graag dat Alie van de Taboebalie de taboes aan de kaak stelt die er nog zijn op jouw thema?
Neem dan contact met mij op.
Dan gaan we eerst kennismaken en een verkennend gesprek voeren om te bekijken hoe ik met Alie een bijdrage zou kunnen leveren aan je event of festival.

Wil je weten wat Alie van de Taboebalie voor jouw event, festival of symposium kan betekenen?
Vraag om meer info in een 15 minuten gesprek.

>