Wie is Alie van de Taboebalie

Alie van de Taboebalie

Alie van de Taboebalie

alter ego van Anita Mulder

Alie is de taboeb(esp)reker, de vrouw die de dingen hardop benoemt. Die met luchtigheid de taboes aan de kaak stelt.

TABOES?
Ja want we hebben er nog wel wat, luister maar eens om je heen wat er dagelijks nog aan taboes voorbij komen.
Taboes die mensen ongelukkig maken, taboes die onbegrip en ver-oordeling veroorzaken.
Die schaamte en angst in de hand werken en jee eenzaamheid ook nog. Alie wil daar wat aan doen.  Want ook al denken we dat we geen taboes hebben...we hebben ze echt allemaal wel ergens op, vaak onbewust. En ja Alie heeft ze ook hoor.


Natuurlijk wil niemand die taboes hebben want dat is helemaal niet leuk.
Maar om je direct een pleister te geven op de wonde.... sommige taboes zijn ook goed, ze zijn zelfs noodzakelijk.
Het geeft ook aan hoe wij met elkaar omgaan in de maatschappij. We vinden soms dingen zo normaal dat we denken dat ze voor de hele wereld gelden, maar is dat ook zo?

Anita Mulder

Waarom Alie van de Taboebalie?
Luchtigheid en een grote drang naar taboes bespreekbaar maken waren de reden waarom ik Alie van de Taboebalie in het leven heb geroepen.
Alie komt voort uit wat ik al jaren als Anita doe…onbespreekbare zaken bespreekbaar maken. Maar ze komt ook voort uit het feit dat ik merkte dat mensen het niet altijd fijn vinden als iets zo “zwaar” wordt besproken. Men wil wat luchtigheid, herkenning voelen op een andere manier. Een soort van lachen om de knipoog waarmee ze in hun eigen spiegel mogen kijken zonder dat ze veroordeeld worden.
Ik wil een bijdrage leveren aan de vrijheid om te kunnen zeggen en doen wie je bent vanuit je hart en niet vanuit de opgelegde regels. Zodat je kunt leven en sterven met een verlicht hart.Wat kan ik voor jou doen?

 • Alie van de Taboebalie op jouw event/festival
  Ik word door organisatoren uitgenodigd om met mijn verrijdbare balie tussen de bezoekers door te lopen. Ik knoop op een luchtige manier gesprekken aan met de bezoekers over taboe onderwerpen die passen bij het thema van het event/festival.
  Zo stond ik laatst op een uitvaartbeurs waar gesprekken over euthanasie, rouw, en uitvaart voorbij kwamen. Hoe mooi is het dan, als iemand waar ik mee gesproken heb aan het eind nog even langskomt en zegt ‘het was zo fijn om met je te praten, ik voel mij een stuk lichter’.
 • Alie van de Taboebalie op het podium
  Organisatoren willen bezoekers passend bij het thema ( bijv. depressie) bewust maken over de taboe’s, stigma’s of veroordelingen die er rusten op het betreffende thema.
  Ik laat daar met de nodige zelfspot en humor op een luchtige manier mijn licht op schijnen. Spot on en zonder schaamte gebruik ik, indien passend, ook eigen voorbeelden van taboes die ik ervaren heb.
  Ik spiegel de mensen en geef ze inzichten die een opening kunnen zijn voor verdere gesprekken.
 • Alie van de Taboebalie trainingen
  Hoe maak je in een zorgorganisatie onbespreekbare zaken bespreekbaar.
  Zorgverleners krijgen vaak te maken met complexe situaties waarin taboes, stigma’s een goed gesprek in de weg kunnen staan. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als afscheid, sterven, seksualiteit e.d. Mijn trainingen helpen hen om open en oordeelloos te communiceren. We bespreken theoretische concepten, maar oefenen ook in gespreksvoering over gevoelige onderwerpen. Het doel is om zowel de zorgverlener als de cliënt de ruimte te geven om zich vrij uit te drukken.
taboes bespreken

Tijdens een interview voor een bekend magazine kreeg ik de vraag: "waarom worden mensen blij van jou?"
Mijn antwoord was simpel, men wordt blij van mij omdat ik gewoon de dingen bij de naam noem.
Kijk en daar word ik dan weer blij van, dat ik van mensen terug hoor...wat een herkenning, opluchting en fijn dat je het zo makkelijker maakt om er over te praten.

Wil jij met Alie van de Taboebalie werken aan het onbespreekbare bespreekbaar maken?

Organiseer je een event, festival of symposium en wil je graag dat Alie van de Taboebalie de taboes aan de kaak stelt die er nog zijn op jouw thema?
Wil jij dat de mensen in jouw organisatie net als Alie van de Taboebalie oordeelloos over alles kunnen praten . 
Neem dan contact met mij op.
Dan gaan we eerst kennismaken en een verkennend gesprek voeren om te bekijken hoe ik met Alie een bijdrage zou kunnen leveren.

Vraag om meer info in een 15 minuten telefonisch gesprek.